archief april-mei 2020


18 mei herstarten we de school met 1e-2e-6e leerjaar. We kijken er naar uit. Meester Frans maakte een leuk filmpje om de nieuwsgierige kinderen al een blik achter de schermen te geven. Dank je wel !


OPGELET: wegens de coronacrisis zal de examencommissie dit schooljaar NIET georganiseerd worden op onze school !


Tienkamp bewegingstussendoortjes

Meester Jonas stelde een tienkamp op. De bedoeling is gedurende 2 weken elke dag een opdracht uit te voeren.

Klik hier voor meer info !


Schoolfeest 2020
We waren er (bijna) klaar voor maar het heeft niet mogen zijn.
Er waren al filmbeelden voor een teaser en die willen we jullie toch wel tonen...SLOEFKE & KWIBUS IN CORONATIJD 

 

Filmpje 5: Meneer de Burgemeester komt op bezoek bij Sloefke en Kwibus en... draagt een mondmaskertje om de andere mensen te beschermen zodat ze niet besmet geraken of ziek worden. Kwibus zoekt een foto van de brug van 10 en... webmeester Leo is jarig!!! Hiep hiep hiep hoera!!!


Filmpje 3 in coronatijd! Sloefke & Kwibus gaan terug oefenen, oefenen, oefenen voor ... taal eerst deze keer en nadien rekenen ook! Kwibus wil ook rekenen tot 20 met de paaseieren van meester Leo, tovenaar Toedeloe had ze immers meegebracht van een bezoekje op school?! Lezen en rekenen jullie mee?

Filmpje 4: Vandaag in poppentheaterland oefent Kwibus samen met Sloefke van het 1ste leerjaar de -nk en de -ch en... poes Lambik wordt uitgebreid gekamd!!! Miauw!!!


Bijna Pasen! Sloefke & Kwibus spelen vandaag 'scholeke', Kwibus moet alle getalbeelden tot 10 proberen te herkennen! Maar... hij maakt zich zorgen om...de paaseieren? Zullen die nu met de coronacrisis wel bij de kinderen geraken?

En hoe zit het met de paashaas nu en... kunnen de paasklokken wel om paaseitjes vliegen?

In ieder geval, in poppentheaterland is er niet direct een oplossing,.. tenzij tovenaar Toedeloedeloe andermaal nog iets kan doen om te helpen?

Sloefke & zijn hondje Kwibus moeten ook zoveel mogelijk binnen blijven tijdens de coronatijd...

Kwibus wil echter graag 'scholeke spelen' en ze vragen Tovenaar Toedeloe om te helpen want...

ze willen boeken en materiaal halen uit de klassen van het eerste leerjaar om thuis wat te kunnen oefenen!Een gedichtje speciaal voor de mama's en de papa's....