Archief JAN.-MAART 2023


De afbraakwerken op de site van Villa Letha starten de eerste week na de kerstvakantie.

Het einde van de werken is voorzien midden april 2023, onder voorbehoud van de weersomstandigheden.

 

Het volledige perceel wordt afgezet met werfhekkens. Het is verboden om op de werf te komen. De sloopwerken zullen gebeuren met het grootste respect voor de groene omgeving van de site.

In een eerste fase worden een aantal bomen gerooid die ofwel tegen de gevel van het af te breken gebouw staan ofwel te ziek zijn om te redden.

 

In een tweede fase zal een erkende gespecialiseerde firma volgens de richtlijnen het gevonden en gebonden asbest uit de kelder verwijderen. Dit duurt ongeveer vijf weken en vormt geen risico voor de volksgezondheid.

Na het verwijderen van het asbest zal een sloopdeskundige de werf keuren en als alles veilig is, wordt de site vrijgegeven.

 

In een derde fase starten dan de sloopwerken van het gebouw en de kelder. De verharding rond het gebouw blijft voorlopig behouden.

 

Tijdens de afbraakwerken wordt geprobeerd om de overlast tot een minimum te beperken. Omdat de afbraak in de buurt van VLS Wonderster is, is er een verbod voor het afvoeren van het sloopmateriaal met vrachtwagens op:

• maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 8 en 8.45 uur en tussen 15.15 en 16 uur.

• woensdag tussen 8 en 8.45 uur en tussen 11.45 en 12.30 uur.
Koekjesactie

Te bestellen via de invulstrook die je hieronder kan vinden.

Of op het secretariaat: Bestellen vóór dinsdag 22 november 2022

Download
LU actie.pdf
Adobe Acrobat document 171.2 KB